Anna Stegmann

Anna Stegmann izvedbena je umjetnica i pedagoginja posvećena ranoj i suvremenoj glazbi za blok-flautu. Nastupala je diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Australije s vlastitim komornim sastavima: ansamblom Odyssee i Royal Wind Music. Nastupa i kao gostujuća solistica s ansamblima La Risonanza (Fabio Bonizzoni), New Dutch Academy i dr.

Snimila je nekoliko CD-a za etikete Pan Classics, Glossa i Lindoro. Na zadnja dva nosača zvuka bila je solistica engleskih koncerta za blok-flautu Williama Babella, Roberta Woodcocka i Giuseppea Sammartinija.

Redovito održava radionice i majstorske tečajeve diljem Europe, Sjeverne Amerike i Australije. Od 2014. predaje blok-flautu na Kraljevskoj akademiji za glazbu u Londonu.

Rođena je u Njemačkoj, ali živi u Amsterdamu. Studirala je na Konzervatoriju u Amsterdamu kod Paula Leenhoutsa te u Njemačkoj na Visokoj školi za glazbu u Münsteru i Glazbenoj akademiji Kassel kod Winfrieda Michela.

„Anna Stegmann bila je jedna od zvijezdi poslijepodneva, posebice svojom izvrsnom izvedbom Vivaldijeva Koncerta u C duru za blok-flautu sopran, koja je ispraćena entuzijastičnim pljeskom nakon virtuoznog prvog stavka.” Daily Telegraph, siječanj 2016.