Trio Eusebius

Trio Eusebius je klavirski trio osnovan 2017. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu pod mentorstvom prof. Pavla Zajceva. Članovi trija su Eva Šulić (violina), Tonka Javorović (violončelo) i David Vuković (klavir). 2019. godine su postigli značajne rezultate na 16. Međunarodnom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić (nagrada Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost te nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja za skladbu Dubravka Detonija: Zovu me Tryor) te na 8. Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo (prva nagrada i nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja). Dobitnici su Dekanove nagrade za ostvarenja u akademskoj godini 2018./2019. te su nastupali na Dubrovačkim ljetnim igrama i Osorskim glazbenim večerima.

Eva Šulić (Maribor, 1997) svira violinu od svoje četvrte godine. Njezina prva profesorica bila je Zorica Todorović na Konzervatoriju za glazbu i balet u Mariboru. Od 2006. do 2010. godine studirala je na Konzervatoriju J. J. Fux u Grazu u klasi profesora Helfrieda Fistera. Od 2011. do 2015. godine pohađala je pripremni studij violine na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u Beču kod profesora Leonida Sorokowa, a od 2015. godine studira u njegovoj klasi na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U akademskoj godini 2018./2019. upisuje studij violine kod profesora Antona Sorokowa na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču. Pohađa seminare kod uglednih profesora poput Marine i Leonida Sorokowa, Latice Honda Rosenberg, Stefana Milenkovića, Evgenije Epshtein, Pavela Vernikova, Barnabasa Kelemena, Antona Sorokowa i Kimike Nakazawa.
Eva je nastupala kao solistica sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, Varaždinskim komornim orkestrom, komornim orkestrom Teatra Verdi, simfonijskim orkestrom RTV Slovenija, komornim orkestar All star Ljubljana, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i simfonijskim orkestrom Festivala Maribor. Kao gošća na turneji
Luka Šulić: Vivaldi&More je nastupila u mnogim gradovima kao što su Zagreb (Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog), Ljubljana (Cankarjev dom), Beograd (Sava centar), Beč (Konzerthaus)… Sudjelovala je na mnogim glazbenim natjecanjima: višestruka je dobitnica prvih nagrada na Slovenskim državnim natjecanjima TEMSIG, 2006. i 2009. dobila je apsolutnu prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Ars nova u Trstu, 2013. primila je zlatnu plaketu na međunarodnom natjecanju Giuseppe Tartini u Piranu, a 2016. pobijedila je na Stefanie Hohl natjecanju u Beču.

Tonka Javorović (Zagreb, 1998) počela je učiti violončelo u klasi prof. Bernarde Debuš Redžić u dobi od sedam godina. Od 2015. studira violončelo u klasi Valtera Dešpalja te 2018. godine počinje studirati u klasi Monike Leskovar.
Usavršavala se na solističkim i komornim seminarima kod mnogo renomiranih violončelista i pedagoga kao što su Ivan Monighetti, Rainer Schmidt (Hagen kvartet), Xenia Jankovic, Romain Garioud, Claudioa Bohróqueza, Annette Cleary, Gustavo Tavaresa, Evgeny Rumyantseva, Michael Flaksmann i dr. Sudjelovala na Gstaad Menuhin Festival String Academy, International Academy of Music u Liechtensteinu te na Cello Academy Rutesheim.
Kao solistica Tonka je nastupila uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Zagrebačke soliste, Cantus Ansambl, Webern Kammerphilharmonie i uz Orkestar hrvatske glazbene mladeži.
Dobitnica je mnogih nagrada s državnih i međunarodnih natjecanja,a ističu se: pet 1. nagrada na državnim natjecanjima HDGPP-a u disciplinama violončelo solo i klavirskih tria, 2. nagrada i posebna nagrada Zagrebačkih solista, koncert sa Zagrebačkim solistima u sezoni 2011/2012 na
8. međunarodnom violončelističkom natjecanju „Antonio Janigro“ 2010., 3. nagrada na 10. međunarodnom violončelističkom natjecanju „Antonio Janigro“ 2014. u Poreču, 2. nagrada (prva nije dodijeljena) na EMCY International Competition of Young Musicians „Petar Konjovic“ 2015. u Beogradu, Srbija te 1. nagrada i nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja na 7. hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo 2018. 2020. godine na 7. natjecanju Antonio Janigro dobila je nagradu za najbolje plasiranog hrvatskog kandidata.
Tonka već niz godina prolazi zahtjevne audicije te predstavljala Republiku Hrvatsku u Orkestru mladih Europske unije (EUYO). Godine 2013. u Summer School Leverhulme, Grafenegg, Austrija sudjelovala je u radu Sistema Europa i El Sistema Venezuela, a 2014. sudjelovala je u radu European Music Campus Orchestra (EMCO), Austrija. Od 2019. je vođa sekcije violončela na EUYO.
Uz muziciranje u orkestru Tonka je kao solistica i kao članica komornih sastava nastupala na otvorenju festivala Dani Milka Kelemena, Grafenegg festivalu u Austriji, Spazio Klassik u Italiji, Gstaad Menuhin Festivalu, isaFestivalu i na Memorijalu Franje Krežme.
Dobitnica pet Oskara znanja koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za odgoj i obrazovanje za postignute izvrsne rezultate na državnim natjecanjima. Stipendistica je Muzičke akademije u Liechtensteinu te dobitnica Rektorove i dvije Dekanove nagrade

David Vuković (1996., Čakovec) student je klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đorđa Stanettija. Klavir počinje učiti u klasi prof. Daniela Maria Novaka u Čakovcu, a obrazovanje nastavlja u klasi prof. Lee Šantek u Varaždinu, gdje također uči i teoriju glazbe te fakultativno orgulje i solo pjevanje. Akademsku godinu 2018./19. proveo je na Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien u Beču u klasi prof. Doris Adam kao stipendista Erasmus+ programa. Usavršavao se na majstorskim tečajevima s pijanistima kao što su: Srđan Čaldarović, Naum Grubert, Ksenia Kogan, Grigory Gruzman, Eugen Indjic, Nina Patarčec, Milana Chernyavska, Oliver Kern, Vyacheslav Gryaznov i drugi. Dobitnik je niza nagrada poput prve nagrade na državnim natjecanjima HDGPP-a u disciplini glasovirska dua i klavir solo; laureat na 4. festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici; 2. nagrada i posebna nagrada EPTA-e Hrvatska na 8. međunarodnom natjecanju mladih pijanista „Zlatko Grgošević“ u Sesvetama; 1. mjesto i 1. nagrada na natjecanju mladih glazbenika Sonus op.1 u Križevcima; 1. nagrada na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu; Specijalna nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu zadane skladbe hrvatskog autora na 9. EPTA međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste u Osijeku; 3. nagrada na međunarodnom natjecanju Forum per Tasti u Banskoj Bystrici u Slovačkoj; 1. nagrada na međunarodnom natjecanju Banjalučki Bijenale u Banjoj Luci; 1. nagrada, Specijalna nagrada za najbolju izvedbu djela iz razdoblja baroka i Specijalna nagrada Centra za kulturu Čakovec na međunarodnom natjecanju Memorijal Jurica Murai u Varaždinu i drugih.
Također, dobitnik je Oskara znanja Agencije za odgoj i obrazovanje te je ostvario značajne nastupe uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Zagrebačkih solista i Varaždinskog komornog orkestra.