Korkyra
Korkyra barokni festival

Academy of Ancient Music

Academy of Ancient Music

Osnovan prije gotovo 50 godina kako bi snimio prve britanske snimke orkestralnih djela koristeći originalne instrumente, orkestar AAM do danas je izdao više od 300 albuma, prikupivši bezbrojna priznanja uključujući nagrade Classic BRIT, Gramophone i Edison. Sada snimaju za vlastitu diskografsku kuću AAM Records i ponosni su što su najslušaniji orkestar za originalnu instrumentalnu izvedbu na internetu, s više od milijun slušatelja mjesečno na Spotifyju.

Osim koncerata i snimanja glazbe, AAM je predan odgajanju sljedeće generacije glazbenika i ljubitelja glazbe kroz inovativnu inicijativu za učenje i sudjelovanje – AAMplify. Radeći u suradnji s partnerima na Guildhall School, London Music Masters, Cambridgeshire Music Hub i drugima, svake godine dopiru čak i do nekoliko tisuća djece i mladih u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju.

AAM je ansambl-suradnik u londonskom Barbican centru i Teatru San Cassiano u Italiji, te rezidencijalni orkestar na Sveučilištu Cambridge, The Grange Festivalu, Milton Abbey International Summer Music Festivalu i The Apex, Bury St Edmunds.