O festivalu

Korčulanski barokni festival visoko je profilirana kulturna manifestacija utemeljena 2012. godine u svrhu promocije lokalne i međunarodne glazbene i kulturne baštine. Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih spomenika kulture otoka Korčule stvorili su jedinstvenu sinergiju i baroknu čaroliju zahvaljujući kojoj Korčulanski barokni festival slovi kao nezaobilazan kulturni događaj svjetske glazbene scene.

Deveti Korčulanski barokni festival u trajanju od 3. rujna do 13. rujna 2020. skraćena je verzija zamišljenog Festivala.
Pandemija korone i mjere predostrožnosti koje prate kulturna događanja i okupljanja, onemogučile su održavanje zamišljenog programa kao i dovođenje ansambala iz inozemstva.
Vjerujem da ćete jednako uživati uz raznolik program i hrvatske umjetnike: naš rezidencijalni Hrvatski barokni ansambl pod umjetničkim vodstvom ravnateljice Korčulanskog baroknog festivala, violinistice Laure Vadjon, dva sjajna mlada sastava – barokne zvijezde “Early Delight” s programom engleskih majstora te “Trio Eusebius” koji će svojim nastupom obilježiti okruglu 250 – tu godišnjicu rođenja Ludviga van Beethovena, Pavao Mašić će izvesti Golberg varijacije, a za kraj će nas Ante Gelo, Borna Šercar i Iva Ilakovac odvesti u zabavne vode i neočekivane kombinacije.

Neupitan kulturno-turistički uspjeh Korčulanski barokni festival temelji na visokoj umjetničkoj glazbenoj ponudi koja već godinama privlači turiste iz cijelog svijeta i obogaćuje turističku kulturnu ponudu otoka Korčule, poluotoka Pelješca i Dubrovnika. Koncertima se tako promoviraju korčulanske crkve kao spomenici kulture, ali i cijela Dubrovačko–neretvanska županija u cjelini kao jedinstveni arhitektonski  kompleks.

Umjetnička ravnateljica: Laura Vadjon

Producentica: Darija Vencl
korkyra.baroquefestival@gmail.com
mob: +385 99 3195427