Korkyra
Korkyra barokni festival
Korkyra Baroque Festival

O festivalu

Korčulanski barokni festival visoko je profilirana kulturna manifestacija utemeljena 2012. godine u svrhu promocije lokalne i međunarodne glazbene i kulturne baštine. Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih spomenika kulture otoka Korčule stvorili su jedinstvenu sinergiju i baroknu čaroliju zahvaljujući kojoj Korčulanski barokni festival slovi kao nezaobilazan kulturni događaj svjetske glazbene scene.

Neupitan kulturno-turistički uspjeh Korčulanski barokni festival temelji na visokoj umjetničkoj glazbenoj ponudi koja već godinama privlači turiste iz cijelog svijeta i obogaćuje turističku kulturnu ponudu otoka Korčule i poluotoka Pelješca. Koncertima se tako promoviraju korčulanske crkve, atriji, trgovi i skrivena dvorišta koji uz prirodnu ljepotu Korčule čine idealno okruženje za vrhunsko muziciranje.

Ovogodišnji Festival donosi deset tematski različitih programa s izvođačima iz Danske, Austrije, Velika Britanije, Španjolske, Nizozemske, Italije, Švedske, Srbije i Hrvatske. Osim u gradu Korčuli festivalski programi mogu se čuti i na otoku Badiji, u Veloj Luci, Pupnatu, Stonu, Orebiću i Vignju.

Od virtuoznog Vivaldija do raspjevanog buffo Pergolesija, od suvremenog plesa do nyckelharpe i švedskog folka te vokalnih bisera za kraj festivala, i ove godine će raznolikost i bogatstvo festivalskih programa privući brojnu publiku da upoznaju bogatstvo riznice baroka. 

DOB: 02/10/1991

Education: MSc (ITE)

mixtape@qodeinteractive.com

+(123) 456 - 7890

Follow Me: