Korkyra
Korkyra barokni festival
Korkyra barokni festival

O festivalu

Korčulanski barokni festival visoko je profilirana kulturna manifestacija utemeljena 2012. godine u svrhu promocije lokalne i međunarodne glazbene i kulturne baštine. Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih spomenika kulture otoka Korčule stvorili su jedinstvenu sinergiju i baroknu čaroliju zahvaljujući kojoj Korčulanski barokni festival slovi kao nezaobilazan kulturni događaj svjetske glazbene scene.

Deseti Korčulanski barokni festival održat će se od 3. do 14. rujna 2021.

Pandemija korone i mjere predostrožnosti koje prate kulturna događanja i okupljanja ponovno nam nameću manje stranih gostiju ali Festival svakako ostaje međunarodnog karaktera i nudi zanimljive i kontrastne programe. Uz tradicionalnu izvedbu barokne moreške na otvorenju festivala, uz KUD Moreška, programe posvećen Handelovoj «Muzici na vodi» i Bachovim Brandenburškim koncertima čuti ćete u izvedbi Hrvatskog baroknog ansambla, rezidencijalnog ansambla Korčulanskog Baroknog Festivala. Uz HRBA-u će kao solist nastupiti i neupitno najbolji europski umjetnik na baroknoj oboi i blok flauti – Andreas Helm iz Austrije, uz bok prvoj violini i umjetničkoj ravnateljici Festivala – violinistici Lauri Vadjon.

Ispred Crkve Gospe od škoja na Vrniku, program pod nazivom «Lunaris», pod zvijezdama će nam predstaviti Anna Stegmann iz Nizozemske i Jorge Jimenez iz Šapanjolske, a francuski barokni program izvesti će novoosnovani ansambl Quinta Essentia. Mali odmak od baroka biti će program Tria Eusebius pod nazivom Notturno s djelima Mozarta, Schuberta i Bergama, a neobičnu kombinaciju flaute, gitare i viole čuti ćemo kroz djela Padovca, Diabellija i Matiegke. Partite za instrumente s tipkama, Johanna Sebastiana Bacha, slušat ćemo u interpretaciji pijanista Đorđa Stanettija, a za kraj Festivala nas norveški ansambl Oslo Circles vodi u Veneziu!

Neupitan kulturno-turistički uspjeh Korčulanski barokni festival temelji na visokoj umjetničkoj glazbenoj ponudi koja već godinama privlači turiste iz cijelog svijeta i obogaćuje turističku kulturnu ponudu otoka Korčule i poluotoka Pelješca. Koncertima se tako promoviraju korčulanske crkve, atriji, trgovi i skrivena dvorišta kao spomenici kulture, ali i cijela Dubrovačko–neretvanska županija u cjelini kao jedinstveni arhitektonski  kompleks.

DOB: 02/10/1991

Education: MSc (ITE)

mixtape@qodeinteractive.com

+(123) 456 - 7890

Follow Me: