Korkyra
Korkyra barokni festival

Anna Stegmann i Jorge Jiménez

Anna Stegmann i Jorge Jiménez

Anna i Jorge upoznali su se tijekom rada na projektu u Italiji 2018. i od samog je početka bilo jasno da oboje imaju snažnu želju stvarati zajedničke programe koji će ih skrenuti s uobičajenog puta: izvedbe rane glazbe na povijesnim instrumentima.

Oboje su školovani za povijesno osviještenu izvedbu, pa iskustvo s ranom glazbom i upotrebom prikladnih instrumenata objedinjuju s prelaskom granica prema repertoaru drugih stoljeća, nekonvencionalnim aranžmanima i improvizacijama različitih stilova.

Mnogo su godina svaki za sebe istraživali različite programske formate i pomicali granice kao umjetnički ravnatelji vlastitih ansambala Tercia Realidad odnosno Ensembles Odyssee te nastupajući s nekim od najboljih ansambala za ranu glazbu, kao što su L’Arpeggiata, La Risonanza, B’Rock, Academy of Ancient Music, English Baroque Soloists, Capella Cracoviensis, Forma Antiqva, The Royal Wind Music i drugi. Snimili su nosače zvuka za diskografske kuće kao što su Hyperion, Atlantic Records, Glossa, Challenge Records, Pan Classics i druge.

Godine 2019. udružili su svoja znanja i iskustvo da bi stvorili nešto posve novo: svijet zvuka oslobođen konvencija i pretpostavki o stilu i izvedbenoj praksi koji zadržava najvišu razinu glazbene i umjetničke kvalitete. Stvaraju zvučno okruženje u kojem „glazba kao da se razvija samo iz jednog razdoblja: današnjeg svijeta”. (Susanne Schulte LUNARIS premiere, rujan 2019.)

Njihov ih je prvi projekt LUNARIS odveo na brojne festivale, kao što su mommenta 2019 u Njemačkoj i Melbourne Recital Centre u Australiji 2020. Tijekom pandemije Anna i Jorge snimili su svoj potpuno nov božićni program SILENCIO za Goede Rede Concerten u nizozemskom Almereu. Godine 2021. izdali su svoj prvi zajednički CD s isječcima programa LUNARIS u izdanju diskografske kuće GWK-RECORDS te glazbeni film u suradnji s njemačkim umjetnikom Lukasom Zerbstom, koji je besplatno dostupan na YouTubeu. Audiosnimku i videosnimku svojeg novog projekta ZENITH napravit će u drugom dijelu 2021. godine.

 

Više o Anni i Jorgeu:

www.anna-stegmann.com

www.jorge-jimenez.es