Korkyra
Korkyra barokni festival

Ante Gelo, Iva Ilakovac i Borna Šercar

Ante Gelo, Iva Ilakovac i Borna Šercar

Borna Šercar i Ante Gelo prijateji su i suradnici koji skupa stvaraju i muziciraju u raznim kombinacijama već preko 25 godina.
Sve je počelo davnih dana jednostavnom ljubavlju za glazbom i potrebom za nastupanjem pred publikom.
Borna se od najraniie mladosti nije sramio svirati na cesti, počevši s manjim sastavima u kojima je svirao bubnjeve, nastupajući solo na ksilofonu te u konačnici, kad se na jednom proputovanju susreo po prvi put s flašofonom i odmah osjetio da je to baš taj pravi instrument, dovoljno atraktivan i vrlo zahtjevan, a opet vrlo blizak udaraljkama koje je studirao na Muzičkoj akademiji.
U to je vrijeme Ante već pohađao jazz odjel na srednjoj muzičkoj školi “Vatroslav Lisinski” i poceo je svirati jazz gigove.
Na jednom takvom eventu rodila se Antina i Bornina ”ljubav na prvi posluh” i od tada su nerazdvojni!
“Ljubav” je urodila dugogodišnjim prijateljstvom i umjetničkom suradnjom. Borna je pozvao Antu da zasviraju zajedno na cesti i već nakon prvog nastupi na Splavnici, postali su hit u gradu Zagrebu gdje bi se skupilo i preko 500 ljudi! Kasnije se krug djelovanja i glazbenog “misionarstva” proširio diljem svijeta; od Italije, Austrije, Francuske, Španjolske, preko gotovo cijele Europe do Brazila, Amerike i Japana!

Iva Ilakovac sjajna je mlada, friško diplomirana čelistica Muzičke Akademije u Zagrebu kao jedna od najboljih u svojoj generaciji!
Dobitnica je više državnih i regionalnih nagrada kao solistica i kao članica komornih ansambala.
Iva se usavršavala i na seminarima kod odličnih stranih profesora violončela te sudjelovala u radu renomiranih međunarodnih orkestara mladih u Engleskoj i Njemačkoj.
Iva je postala i stalnom članicom Hrvatskog baroknog ansambla, a u ovaj šarmantni muški dvojac donijet će pravi high baroque stil te upotpuniti njihove dosadašnje izvedbe svježim i nezamjenjivim continuo dionicama!