Korkyra
Korkyra barokni festival

Bojan Čičić

Bojan Čičić

Violinist hrvatskog podrijetla Bojan Čičić specijalizirao se za repertoar koji seže od kasnog 16. stoljeća do romantičnih violinskih koncerata Mendelssohna i Beethovena.

Voditelj je orkestra Academy of Ancient Music i ansambla Florilegium te je često pozivan da vodi orkestre kao što su Orkestar 18. stoljeća, Concerto Copenhagen ili Orkestar doba prosvjetiteljstva.

Njegova snimka Koncerta za dvije violine Johanna Sebastiana Bacha s Rachel Podger BBC Music Magazine proglasio je najboljom dostupnom snimkom djela.

Bio je pozvan kao glazbeni direktor i solist s Academy of Ancient Music, Slovenskim filharmonijskim orkestrom, Washington Bach Consortom i Phion orkestrom u Nizozemskoj.

Bojan je osnovao vlastitu grupu, Illyria Consort, kako bi istražio rijedak repertoar 17. i 18. stoljeća. Njihova debitantska snimka Giovannija Stefana Carbonellija Sonate da camera Nos. 1-6 postigla je veliku pohvalu kritičara i izabrana je kao jedna od Presto snimaka godine od strane Presto Classical-a za 2017. Njihovo najnovije izdanje Adriatic Voyage također je osvojilo istu nagradu 2021. godine.

  1. objavit će tri snimke koje je snimio s Illyria Consortom ili sam; prva cjelovita snimka J.J. Walthera: Scherzi da violino solo, zatim J.S. Bach: Sonate i partite za violinu bez pratnje kasnije tijekom godine, i konačno album božićne instrumentalne glazbe pod nazivom La Notte.

Godine 2016. Bojan je imenovan profesorom barokne violine na Royal College of Music i strastveno želi obučavati sljedeću generaciju instrumentalista u povijesno informiranim stilovima sviranja.