Korkyra
Korkyra barokni festival

Cantoria

Cantoria

Cantoría je mladi vokalni kvartet specijaliziran za izvedbu vokalnih polifonija iberijske renesanse. Njihove izvedbe odlikuju se svježinom, mladošću i bliskošću, a skupina počinje graditi sjajnu nacionalnu i međunarodnu karijeru.
Nastao na akademiji Escuela Superior de Música de Cataluña-ESMUC (Barcelona), ansambl Cantoria svoj je sadašnji oblik poprimio u ljeto 2016. na festivalu ECOS Festival Internacional de Música Antigua de Sierra Espuña (Murcia). Odabrani su za europski program EEEmerging+ (2018.), čiji je cilj promidžba novih ansambala, a osvojili su i nagradu publike na festivalu Ambronay te su pozvani da nastave sudjelovati u programu još tri godine (2018. – 2021.). Ansambl je svoje iskustvo gradio kao rezidentni ansambl za Young Artists Presentation u Antwerpenu (2017.), Cité de la Voix u Vézelayu (2018.), Ghislierimusica u Paviji (2019.), Händel-Festspiele u Göttingenu (2019.), Nacionalni glazbeni forum u Wroclawu (2020.) te National Center of Early Music of York (2021), kao i sudjelovanjem u projektima kao što su MusaE (2018. i 2019.), serija FestClásica (2019.), Joventuts Musicals de Catalunya (2020.), zahvaljujući čemu su nastupili u dvorani L’Auditori u Barcelonu, na Festivalu Torroella de Montgri te u dvorani Hospital Sant u Barceloni. Nastupima na festivalima kao što su MA Brugge, AMUZ u Antwerpenu, A Cappella Festival u Leipzigu, Via Aeterna na otoku Mont-Saint-Michael, Monteverdijev festival u Cremoni nastavljaju niz sjajnih izvedbi u prestižnim ustanovama kao što su muzej Prado u Madridu, Španjolska nacionalna biblioteka te Biblioteka Katalonije.
Surađujući s ustanovama kao što su Consejo Superior de Investigaciones Científicas, Sveučilište u Murciji, Escola Superior de Música de Catalunya te Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Cantoría radi na promidžbi i revitalizaciji iberskog polifonog repertoara.
Godine 2022. objavili su svoj prvi CD s ensaladama Matea Fleche, za koji su dobili strukovne nagrade, uključujući „Diapason Dècouverte”, „Melómano de Oro” te „Preis del Schallplattenkritik”.
Cantoría trenutačno djeluje pod pokroviteljstvom ustanova Acción Cultural Española, Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM), Agencia y del Instituto de las Industrias Culturales y las Artes de Murcia (ICA).