Korkyra
Korkyra barokni festival

Hugo Hymas

Hugo Hymas

Britanski tenor Hugo Hymas rođen je i odrastao u Cambridgeu. Nakon što je glazbeno obrazovanje započeo kao klarinetist, počeo je pjevati u crkvenom zboru, a kasnije u Zboru Clare Collegea u Cambridgeu. Diplomirao je 2014. na Sveučilištu Durgam i trenutno živi u Londonu. Sve je traženiji na međunarodnim pozornicama, posebice kao Evanđelist u Bachovim pasijama. Godine 2016. izvodio je tenorske arije u Bachovoj Muci po Mateju na europskoj turneji Zbora Monteverdi (Sir John Eliot Gardiner), a iste je godine bio na turneji i s Bachovim Magnificatom. Također je pjevao arije i Evanđelista u Muci po Ivanu u Katedrali u Trondheimu (Trondheim Barokk) i u Hrvatskoj (Hrvatski barokni ansambl). U ožujku 2017. surađivao je s Dunedin Consortom (John Butt), pjevajući Evanđelista u Muci po Mateju u izvedbi s jednim glasom po dionici. U prosincu iste godine bio je na turneji s božićnim programima – Handelovim Mesijom i Bachovim Božićnim oratorijem; arije iz potonjega djela izveo je u Wigmore Hallu.
Na njegovom su redovnom koncertnom repertoaru i Monteverdijeve Vespere, Mozartov Rekvijem, Haydnovo Stvaranje svijeta i rittenov Sveti Nikola. Nastupao je i u King’s Placeu (Orkestar doba prosvjetiteljstva) i Wigmore Hallu (Early Opera Company), izvodeći francusku baroknu glazbu.
Pjevao je glavne uloge u operama Mozarta (Tamino u Čarobnoj fruli, Basilio u Figarovom piru), Handela (Jupiter u Semeli i Akid u Akidu i Galateji) i Purcella (Eneja u Didoni i Eneji). Recitale solo-pjesama održao je u Newcastleu, Durhamu, Londonu i Southwoldu, a bio je i mladi umjetnik Zaklade Britten-Pears u Aldeburghu.