Korkyra
Korkyra barokni festival

Johannette Zomer

Johannette Zomer

Danska sopranistica Johannette Zomer započela je svoje glazbeno školovanje 1990. na uglednom amsterdamskom Konzervatoriju Sweelinck u klasi Charlesa van Tassela. Tijekom karijere usavršavala se na seminarima istaknutih umjetnika među kojima treba posebno istaknuti:Diane Forlano (London), Claudia Visca (Wuppertal) i Marlena Malas (New York). Repertoar Johannette Zomer obuhvaća cjelokupnu glazbenu povijest, od srednjovjevkovnih i baroknih djela, preko klasicizma, romantizma, tradicije njemačkog i francuskog lieda, pa sve do skladbi suvremenijeg izričaja.
Svoj prvi operni nastup Johannette Zomer ostvaruje 1996. godine ulogom Tebalda u Verdijevom Don Carlosu, nakon čega su uslijedili redovni nastupi u ulogama Belinde, Pamine, Glazbe, Euridice, Dalinde I Ilie, kao i Amande u Ligetijevom Le Grand Macabre te Mélisande u Debussyjevom Pelléas et Mélisande.
Ovogodišnja sezona obuhvatit će izvedbe Bachovih solo kantata u suradnji s Helsinki baroknim orkestrom kojeg predvodi Skip Sempé, kao i veličanstvenu Misu u h-molu koju će izvesti u lisabonskoj koncertnoj dvorani Gulbenkian. Potom će uslijediti izvedba Boccherinijeve Stabat Mater u suradnji s baroknim orkestrom Arion iz Montreala, te za kraj sezone Haydnovih Sedam poslijednji riječi našeg Spasitelja na križu u suradnji s norveškom filharmonijom iz Bergena i vodećim gostom dirigentom Juanjom Mena.

www.johannettezomer.com/