Korkyra
Korkyra barokni festival

Laurence Cummings

Laurence Cummings

Laurence Cummings je britanski čembalist i dirigent kojeg se smatra jednim od najuzbudljivijih i najsvestranijih promicatelja povijesno obaviještenog izvođenja barokne glazbe. Bio je umjetnički direktor Londonskog Handelovog festivala od 1999. godine kao i direktor Međunarodnog Handelovog festivala u Göttingenu od 2012. godine. Također je bio glazbeni ravnatelj orkestra Barocca Casa da Musica Porto a bio je i upravitelj fonda Handel House London.
Dirigirao je produkcije za Englesku Nacionalnu Operu, kao i operne kuće u Glyndebourneu, Göteborgu, Zürichu, Lyonu i Garsingtonu, putujuće operne kuće u Engleskoj te Linbury Studio londonske Kraljevske opere Covent Garden. Redovito dirigira ansamblima The English Concert i Orkestar doba prosvjetiteljstva, a surađivao je i Kraljevskom liverpulskom filharmonijom, Alsterskim orkestrom, Kraljevskim škotskim nacionalnim orkestrom, bostonskim Handelovim i Haydnovim društvom, Komornim orkestrom iz Saint Paula, Bečkom akademijom, Ciriškim kornim orkestrom, Halléovim orkestrom iz Manchestera, Jeruzalemskim simfonijskim orkestrom, Bazelskim komornim orkestrom te orkestrima Britten Sinfonia i Northern Sinfonia.
Njegovi brojne snimke uključuju prve snimke Handelove novootkrivene Glorije s Emmom Kirkby te Handelove arije s Angelikom Kirschlager i Bazelskim komornim orkestrom za Sony BMG.
Među vrhuncima su sezone 2017/18. Razvratnikov život u Wilton’s Music Hallu, Saul u Theater an der Wien i u Glyndebourneu, kao i suradnja sa Zborskim društvom iz Huddersfielda i Simfonijskim orkestrom iz Bornemoutha, uz angažmane u Casa da Musica u Portu te na Händelovim festivalima u Londonu i Göttingenu.