Korkyra
Korkyra barokni festival

Marcus Mohlin

Marcus Mohlin

Marcus Mohlin rođen je 1989. u Stockholmu u Švedskoj. U dobi od šest godina počeo je učiti glasovir, a poslije se tijekom školskog projekta pod vodstvom učitelja Petera Spisskyja, koncert-majstora ansambla Concerto Copenhagen, upoznao s čembalom. Marcus je čembalo studirao u klasi Mayumija Kamata i Ulfa Söderberga na odjelu za ranu glazbu (Collegium Musicum) Kraljevske visoke glazbene škole u Stockholmu. Tijekom studija pohađao je i majstorske tečajeve Tona Koopmana i Rinalda Alessandrinija.
Danas živi kao slobodni glazbenik koji nastupa diljem Europe. Nastupao je s važnim ličnostima iz svijeta barokne glazbe, kao što su Lars-Ulrik Mortensen, Rachel Podger, Alfredo Bernadini, Jordi Savall te s većinom istaknutih skandinavskih orkestara, uključujući Kraljevski filharmonijski orkestar iz Stockholma, Norveški komorni orkestar, Barokni ansambl iz Drottningholma, Concerto Copenhagen te Danski radijski orkestar.
Jedan od švedskih komornih ansambla čiji je član dobio je nekoliko stipendija švedske Kraljevske glazbene akademije, a 2015. godine snimio je sve Bachove sonate za flautu. Te je godine objavljen i CD s Bachovim koncertima za 2 – 4 čembala, na kojem Marcus nastupa kao solist zajedno s Trevorom Pinnockom, Lars-Ulrikom Mortensenom, Marieke Spaans i ansamblom Concerto Copenhagen.