Korkyra
Korkyra barokni festival

Marta Kratochvílová

Marta Kratochvílová

Marta Kratochvílová studirala je flautu na Konzervatoriju u Pardubicama, a potom na Akademiji izvedbenih umjetnosti Janáček u Brnu. Godine 2000. otišla je na studij u Francusku na Conservatoire National de Région de Strasbourg, gdje se specijalizirala za baroknu i renesansnu flautu kod Jean-Françoisa Alizona i Nancy Hadden te za komornu glazbu kod Martina Gestera i Patricka Blanca. Sudjelovala je na majstorskim tečajevima i radionicama istaknutih glazbenika, kao što su Paul McCreesh, Barthold Kuijken, Jan Latham-Koenig i sir Neville Marriner. U Francuskoj je baroknu i renesansnu flautu svirala u ansamblima Le Parlement de Musique Strasbourg, duu Bohemia i ansamblu NotaBene. Vodila je i renesansne radionice (Ferrara, München, Stuttgart, Basel) zajedno s poprečnim flautistima iz Strasbourga.

Od 2010. živi u Češkoj, ali nastavlja redovito nastupati diljem Europe. Na komornim i solističkim projektima usko surađuje s umjetnicima kao što su Jan Čižmář, Karel Fleischlinger, Joel Frederiksen, Martin Jakubíček, Petr Kolař, Ján Krigovský, Marcin Świątkiewicz, Marc Vonau i Petr Wagner. Voditeljica je renesansnog ansambla flauti Tourdion.

S obzirom na dugogodišnje pedagoško iskustvo, često prima pozivnice za prezentacije i majstorske tečajeve diljem Europe. Privatno podučava baroknu i renesansnu poprečnu flautu i interpretaciju.