Korkyra
Korkyra barokni festival

Monika Cerovčec

Monika Cerovčec

Monika Cerovčec je solistica zbora HRT. Uz to razvija raznovrsni profil solistice i komorne glazbenice. Uz brojna oratorijska sola u raznovrsnom repertoaru od preko dvadeset kapitalnih djela (Cavallierijevo Prikazanje duše i tijela, Monteverdijev Vespro della beata Vergine, Bachova Muka po Ivanu, mise Mozarta i Schuberta te brojne kantate Bacha, Vivaldija, Galuppija i francuskog baroka, do suvremene glazbe), na opernim pozornicama ostvarila je uloge Didone (Purcell), Jelene (Zajc), Karolke (Janaček), Ninfe (Monteverdi), Muzike (Charpentier), te nekoliko manjih uloga u Donizettijevom Ljubavnom napitku i Verdijevoj Aidi. S ansamblom Antiphonus ostvarila je niz zapaženih komornih, solističkih i oratorijskih nastupa na preko 40 raznovrsnih programa, a redovito se bavi i suvremenom glazbom, nastupajući na Biennalu. Kao dobitnica “Orlanda” nastupala je na zatvaranju Dubrovačkih ljetnih igara s mo. Kocsisem. Članica je ansambala Ars longa i Tria  Serafim.

Nastupa s orkestrom HRT-a, HRBOM, Cantusom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Sarajevskom filharmonijom, Orkestrom OSRH.

Školovala se u Zagrebu (prof. Lidija Horvat Dunjko i Vitomir Marof) i Mainzu (prof. Andreas Karasiak), a usavršavala kod Marjane Lipovšek, Claudie Eder, Martine Gojčete, Krešimira Stražanca i Magde Nador.