Korkyra
Korkyra barokni festival

Octavoce

Octavoce

Octavoce je višestruko nagrađivani osmeroglasni vokalni ansambl iz Škotske. Članovi grupe obučeni su u tradiciji britanskog svetog zbora i često pjevaju u katedralama diljem zemlje – kao i s izvanrednim grupama kao što su Tenebrae, Dunedin Consort i The 24.

Osnovano od osam studenata 2009. godine, grupa je brzo uspostavila vezu s međunarodno priznatim skladateljem, Paulom Mealorom. Za njih je napisao She Walks In Beauty (od tada su je snimile grupe poput Tenebrae) koju su oni prvi put izveli. Octavoce je od tada izrastao u profesionalni ansambl koji nastupa diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Godine 2018. osvojili su pobjedu u kategoriji Nacionalnog vokalnog ansambla na Međunarodnom zborskom festivalu City of Derry u Sjevernoj Irskoj. Ponovno su se pridružili sljedeće godine i trijumfirali u kategoriji National Mixed Voice te zauzeli drugo mjesto u kategoriji National Pop, Jazz i Gospel. Unatoč temeljima grupe u tradiciji britanskog svetog zbora, njezina višežanrovska svestranost postala je njezin zaštitni znak.

Čvrsto mjesto u Octavoceovom kalendaru je njihova osmogodišnja rasprodana božićna koncertna turneja pod svijećama koja je posljednjih godina zahtijevala dodatne datume i snimanje dva božićna CD-a kako bi se zadovoljila popularnost događaja. Uoči Božića 2019. Octavoceova snimka Es ist Ein Ros’ Entsprungen Michaela Praetoriusa emitirana je naciji na Classic FM-u.

Octavoce strastveno podupire dobrotvorne organizacije koje su im bliske: prikupili su novac za razne dobrotvorne organizacije, uključujući Nordoff-Robbins Music Therapy, Alzheimers Scotland, Cystic Fibrosis i British Heart Foundation. U 2018., nakon rasprodanog koncerta na Edinburgh Festival Fringe, bili su na turneji s istim glazbenim programom u Hampshireu u Engleskoj gdje su prikupili više od 4000 funti kao pomoć Cameron Bespolka Trustu.

Octavoce su objavili tri CD-a: A Ceremony of Carols (2018), Make the Season Bright (2017) i She Walks in Beauty (2014).