Korkyra
Korkyra barokni festival

Peter Sheppard Skaerved

Peter Sheppard Skaerved

Peter Sheppard Skærved hvaljen je zbog svojih izvedbi = širokog raspona solo repertoara, koji seže od kasnog 16. stoljeća do stotina djela koja su za njega napisali skladatelji, od etabliranih velikana, kao što su Hans Werner Henze i Poul Ruders, do brojnih mladih skladatelja s kojima surađuje diljem svijeta.

Peter je glazbeni umjetnik nominiran za Grammyja, s više od stotinu hvaljenih albuma. To uključuje kompletne Tartinijeve solo sonate, 24 Telemannove fantazije, cikluse Beethovenovih, Mozartovih i Schubertovih sonata, sedam diskova sa solo djelima iz 17. stoljeća i mnoge snimke djela posvećenih njemu. Nadolazeća izdanja uključuju Westhoff Suites, kompletna solo djela Juliusa Röntgena, Nielsenova solo djela, Rode Caprices i norveški tradicionalni Slåtter.

Peter je sretan što se vratio u Hrvatsku, gdje je prvi put surađivao s direktoricom Festivala Laurom Vadjon, dragom kolegicom. režirajući prije dva desetljeća ‘I Solisti di Zagreb’. Ovaj koncert dolazi usred izvanredne godine: Peter trenutno nastupa, snima i snima na sjajnim instrumentima u zbirkama Kongresne knjižnice, Washington DC, Ashmolean muzeja, Oxford, Metropolitan muzeja, New York City, i upravo se vratio sa snimanja koncerata s Orkestrom Austrijskog radija u Beču.