Korkyra
Korkyra barokni festival

Stefano Bagliano

Stefano Bagliano

Stefano Bagliano jedan je od virtuoznih flautista blok flaute (flauta/flauta à bec) na međunarodnoj razini. Intenzivno je nastupao kao solist za prestižne festivale i institucije u cijeloj Europi, SAD-u, Kanadi, Japanu, Kini, Izraelu, Turskoj, kao što su Carnegie Hall u New Yorku, Moskovski konzervatorij, Ishibashi Memorial Hall Tokio, Pekinški i Tianjinski konzervatorij, Gasteig iz Münchena, Universitat fur Musik iz Beča, Minoritensaal i Musikverein iz Graza, Sounding Jerusalem Festival, Ljubljana International Festival, Amici della Musica iz Firence, Società del Quartetto iz Milana/Musica e Poesia a San Maurizio, Koncerti Palazzo Venezia u Rimu koje je prenosio talijanski Radio Rai 3 itd., uvijek s velikim uspjehom.
Osnivač Collegium Pro Musica, baroknog orkestra iz Genove, kao dirigent svog ansambla nastupao je s poznatim pjevačima kao što su E. Kirkby, R. Invernizzi, G. Bertagnolli, K. King. Kao solist s orkestrom nastupao je s formacijama kao što su Les Boreades iz Montreala, Solisti della Scala iz Milana, Moskovski komorni orkestar, Mainzer Kammerorchester, La Risonanza, Academia Montis Regalis Torino, Ensemble Baroque de Nice, Orchestra da Camera di Padova e del Veneto, Orkestar Toscanini iz Parme, Istanbulski komorni orkestar, Accademia I Filarmonici Verona.
Bagliano je kao solist snimio 28 snimaka s djelima Vivaldija, Telemanna, J. S. i C. P. E. Bacha, Sammartinija, Fiorenza, Quantza, Marcella itd., za izdavačke kuće među kojima su Brilliant Classics, Stradivarius, Dynamic, ASV Gaudeamus i za talijanske glazbene časopise CD Classics, Orfeo i prestižni Amadeus, postigavši ​​tako entuzijastične ocjene međunarodne kritike. Među nekoliko snimki, kompletni Vivaldi Chamber Concertos (3 CD-a za Brilliant Classics) dobili su kritike s nekih 5 zvjezdica: među njima, u američkom časopisu Fanfare (SAD, ožujak 2013.) James Altena je napisao “Bagliano je jedan od najboljih virtuoza na svojem instrumentu kakvog sam ikada čuo.” Zadnji CD, s glazbom za blok flautu i čembalo, izašao je prošlog siječnja 2021. za izdavačku kuću Brilliant.
Predavao je blokflautu i baroknu praksu na nekoliko glazbenih tečajeva i majstorskih tečajeva za razne institucije, među kojima su Royal College u Londonu, Međunarodna ljetna akademija ISA Sveučilišta u Beču, Akademie fur Alte Musik u Bremenu, Hochschule für Musik u Stuttgartu, Institut Gnessin u Moskvi, BRS Boston Recorder Society, Konzervatorij u Oportu, Société Valaisanne de la Flûte Sion, Accademia Europea di Musica Antica iz Bolzana, Tečajevi rane glazbe u Urbinu i mnogi talijanski konzervatoriji.
Bivši direktor Odsjeka za ranu glazbu na Konzervatoriju Pedrollo u Vicenzi, on je profesor blokflaute na Državnom konzervatoriju Verdi u Milanu.

www.collegiumpromusica.com/en/curriculum.php