Korkyra
Korkyra barokni festival

The London Handel Players

The London Handel Players

Hvaljeni od New York Timesa zbog “produhovljene dubine” i “beskprijekorne vještine i muzikalnosti”, The London Handel Players očaravaju publiku diljem svijeta svojim izvedbama i snimkama. Nakon debija u Händelovoj župnoj ckrvi St. George’s na Hanover Squareu u sklopu programa Londonskog Händelovog festivala 2000. godine, ansambl redovito nastupa u vodećim koncertnim prostorima i na festivalima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Europi i Sjevernoj Americi, izvodeći baroknu komornu glazbu i surađujući s vodećim svjetskim pjevačima.
The London Handel Players su nastupali diljem Kanade i Sjedinjenih Država, debitiravši u New Yorku u Muzeju Frick 2012. te se vrativši 2014. za nastup u Carnegie Hallu. Ansambl je, među ostalim, nastupao u londonskome Wigmore Hallu, Festivalu Kings Lynn, Međunarodnim Händelovim svečanim igrama u G¸ottingenu, Varaždinskim baroknim večerima, Festivalu u Spitalfieldsu, Proljetnom festivaluu Newburyju, Međunarodnom Händelovom festivalu u Halleu, Festivalu rane glazbe u Brightonu, Festivalu rane glazbe u East Corku te u Španjolskoj, Irskoj, Njemačkoj i Hrvatskoj. Posvećeni pedagozi na svim razina koji predaju ranu glazbu na londonskim konzervatorijima, članovi ansambla održavaju majstorske tečajeve i radionice za djecu, studente i odrasle na svim razinama, od amaterskih do profesionalnih.
U sezoni 2015/16. London Handel Players nastupili su s Ruby Hughes na Festivalu rane glazbe u Brightonu, a koncert je snimljen za Treći program BBC-ja. Ansambl je, nadalje, održao koncerte na Festivalu rane glazbe u East Corku, Bachovom festivalu u Tilfordu, Londonskom Händelovom festivalu te u Ciklusu rane glazbe u Warwicku.
Pojedinačno, članovi ansambla bave imaju karijere kao solisti, umjetnički voditelji, dirigenti i vodeći profesori na polju rane glazbe na Kraljevskoj glazbenoj akademiju, Kraljevskom glazbenom koledžu i Školi za glazbu i dramu Guildhall. Njihove brojne snimke, ostvarene i pojedinačno i kolektivno, dočekane su s pohvalama glazbene kritike. Snimisli su četiri diska s Händelovom glazbom – njegove zbirke trio sonata opus 2 i opus 5, kompletna djela za violinu solo te dik naslovljen Handel at Home, koji uključuje jedan koncert za flautu te obrade poznatih arija. Snimili su i kompletne sonate iz Geminianijeva opusa 1. Adrian Butterfield snimio je prvu kompletnu snimku prve i druge knjige Leclaireovih violinskih sonata, Rachel Brown snimila je sonate i koncerte Carla Philippa Emanuela Bacha, Quantza, Telemanna i Händela, a Laurence Cummings Händelovih osam suita za čembalo u Händeloj kući u Londonu. Među novijim je snimkama i komplet od dvaju diskova,objavljen u siječnju 2016., s Bachovim sonatama za flautu i arijama s flautom iz njegovih kantata, koje pjevaju Elizabeth Cragg, Charles Daniels i peter Harve, uz obradu za harfu jednog od njegovih koncerata za čembalo.
www.londonhandelplayers.co.uk