Korkyra
Korkyra barokni festival

The Marian Consort

The Marian Consort

The Marian Consort vokalni je ansambl poznat po odvažnim i uzbudljivim nastupima diljem Ujedinjenog Kraljevstva, Europe, Sjeverne Amerike i Azije. Članovi ansambla pod vodstvom osnivača i ravnatelja Roryja McCleeryja mahom su vrhunski pjevači koji svojom fleksibilnošću i intimnim izvedbama jasnog sloga i suptilne interpretacije jednako očaravaju i izvođače i publiku. The Marian Consort često nastupa na BBC radiju 3 te je dosad objavio četrnaest hvaljenih nosača zvuka, koji odišu „preciznošću i jasnim slogom” (The Times).
Ansambl izvodi glazbu iz razdoblja od dvanaestog stoljeća do današnjih dana, a ponajprije je usredotočen na revitalizaciju i promidžbu marginaliziranih i manje poznatih skladatelja kao što su Vicente Lusitano, Raffaella Aleotti i Jean Maillard. The Marian Consort dosad je premijerno izveo više od 30 skladbi, a u novije vrijeme za ansambl su skladali Dani Howard, Cheryl Frances-Hoad, Laurence Osborn i Electra Perivolaris. Redovito surađuju sa solistima i drugim ansamblima, uključujući Daniela Piora, Berkeley Ensemble te Illyria Consort.
The Marian Consort provodi projekte koji prelaze granice tradicionalnih koncerata. Među njima je najznačajniji „Breaking the Rules”, scenska koncertna drama o životu i zločinima Carla Gesualda koju je The Guardian prozvao „odvažnom i živopisnom”. Tu je i projekt „Lusitano Remixed”, instalacija u surround zvuku u suradnji s Roderickom Williamsom. Među novija postignuća ubrajaju se koncert na festivalu BBC Proms, nastupi u hali za podizanje londonskog mosta Tower, premijera velikog novog djela Davida Fennessyja skladanog za ansambl na festivalu u Brightonu te recital u Wigmore Hallu u suradnji s BBC Radiom 3. The Marian Consort rezidentni je ansambl festivala Music at Oxford za 2023. i 2024. godinu.

marianconsort.co.uk