Korkyra
Korkyra barokni festival

Đorđe Stanetti

Đorđe Stanetti

Đorđe Stanetti rođen je u Zagrebu 1961., diplomirao je klavir u Beču 1983. (Bruno Seidlhofer) kao stipendist austrijskog ministarstva i još se 4 godine usavršavao na Konzervatoriju grada Beča (Leonid Brumberg).

Sa šesnaest godina debitirao je uz Zagrebačku i Beogradsku filharmoniju i od tada je prisutan na koncertnim podijima njegujući repertoar svih stilskih razdoblja, nastupajući ravnopravno i kao solista i kao komorni muzičar.

Nastupao je u skoro svim većim gradovima Hrvatske, kao i u gotovo svim većim muzičkim centrima bivših jugoslavenskih republika te u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Argentini, Švicarskoj, Rumunjskoj i Danskoj. Gostovao je na mnogim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Muzički biennale Zagreb, Festival Ive Pogorelića u Bad Woerishofenu, Ohridsko ljeto, Bemus, Mariborski glazbeni september, Budvanski Grad teatar i dr.), svirao sa svim vodećim orkestrima u regiji (Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti, Slovenska filharmonija, Beogradska filharmonija), s dirigentima među kojima su i P. Dešpalj, U. Lajovic, K. Ono, L. Pfaff, V. Čavdarski, S. Hubad, I. Gjadrov, N. Bareza,  M. Letonja, Mladen Tarbuk  i dr., a kao komorni glazbenik surađivao je s mnogim istaknutim domaćim i stranim umjetnicima (Radovan Vlatković, Aleksandar Ivić, Dragan Sremec, Renata Pokupić, Dubravka Šeparović i dr.) među kojima je najzapaženija bila suradnja s proslavljenom hrvatskom pjevačicom Dunjom Vejzović.

  1. dobitnik je godišnje nagrade Milka Trnina, Hrvatskog udruženja glazbenih umjetnika za izvedbu Papandopulovog koncerta za klavir i orkestar uz Zagrebačke soliste.

Njegove snimke su na nekoliko nosača zvuka.

Član je ocjenjivačkih sudova na natjecanjima u zemlji i inozemstvu (EPTA Zagreb, HDGPP hrvatsko državno, Etide i skale, Zagreb, Varaždin, Ljubljana – slovensko državno natjecanje Temsig, Velenje, Ohrid, Beograd, Šabac, Banska Bystrica – Slovačka,  Kina – Shin Zhin, u Bosni i Hercegovini Banja Luka, Sarajevo i Bijeljina).

  1. Đorđe Stanetti dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Redovni je profesor klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.