Korkyra
Korkyra barokni festival

Ensemble Odyssee

Ensemble Odyssee

Osnovni članovi: Anna Stegmann (blok-flauta), Eva Saladin (violina), Georg Fritz (blok-flauta / oboa) i Andrea Friggi (čembalo) od 2013. čine kombinaciju velike stručnosti za povijesno točnu izvedbenu praksu i radosti predstavljanja novog repertoara. Redovito nastupaju u različitim postavama diljem Europe. Kao komorna skupina, ansambl Odyssee osvojio je nagradu na prestižnom Međunarodnom natjecanju Van Wassenaer 2011.

U svrhe posebnih projekata proširuju ansambl na barokni orkestar. U takvom su sastavu snimili pet međunarodno dobro prihvaćenih nosača zvuka za njemački Pan Classics. Nosač zvuka u suradnji s kontratenorom Filippom Minecciom objavila je u siječnju 2016. Glossa, a primio je pohvale međunarodnih kritičara.

Ansambl Odyssee nastupao je u poznatim dvoranama i na festivalima diljem Europe, uključujući Festival Oude Muziek u Utrechtu, Thüringer Bachwochen, Summerwinds Festival, Trigonale Festival i druge. Njihove koncerte redovito uživo emitiraju Deutschland Radio Kultur, MAX Avondconcert (radio4 NL), Češki radio i drugi.

Surađuju s istaknutim gostujućim solistima kao što su Raffaella Milanesi (sopran), Claron McFadden (sopran), Marc Pantus (bas), Filippo Mineccia (kontratenor) i drugi.

Bila sam na koncertu ansambla Odyssee povodom promocije njihova CD-a na Festivalu za ranu glazbu u Greenwichu 2016. i odmah su me privukli spontanost, opipljiva radost i filigranski ukrasi svirača. Izvedbeno predstavljanje Babella u potpunosti me pridobilo, a i novoobjavljeni nosač zvuka nije me razočarao kombinacijom umjetničke izvrsnosti i integriteta te sjajnog nestrpljenja i nepopustljivo izravnog koncepta zvukovne i glazbene namjere. […] Ansambl Odyssee tu glazbu izvodi kao da im životi o tome ovise…” Fatima Lahham, Oxford Early Music, srpanj 2017.

www.ensembleodyssee.com