Korkyra
Korkyra barokni festival

Martina Klarić

Martina Klarić

Martina Klarić (Šibenik, 1983.) sopran, diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2007. u klasi prof. Snježane Bujanović Stanislav, te iste godine upisuje umjetničko usavršavanje kod spomenute profesorice, koje završava 2010. godine.

Dobitnica je dviju nagrada na Državnom natjecanju učenika glazbe i plesa; prva nagrada 2001. u kategoriji za pjevače do 18. godina, te druga nagrada 2009. u kategoriji postdiplomanata.
2004. debitira u HNK-u u Zagrebu ulogom Bijele mačke u jednočinki M. Ravela Dijete i čarolije. Od 2006. godine je honorarni član zbora HNK-a Zagreb, a stalno je zaposlena u ansamblu Opere od 2010. Epizodne solističke nastupe ostvaruje u operama Suor Angelica G. Puccinija, Rigoletto i Trubadur G. Verdija, Parsifal R. Wagnera, Jenufa L. Janačeka, te Ivica i Marica E. Humperdincka. Nastupa kao vokalni solist u Molierevoj i Lullyjevoj komediji-baletu Građanin plemić, Druga dama u Čarobnoj fruli W. A. Mozarta, Berta u Seviljskom brijaču G. Rossinija i Jelena u Nikoli Šubiću Zrinjskom I. pl. Zajca. U HNK-u Šibenik ostvaruje ulogu Monike u Mediju G. C. Menottija, te je za istu ulogu nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta 2011., u kategoriji izuzetnog ostvarenja mladog umjetnika do 30 godina. U koprodukciji HNK Šibenik i HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci sudjeluje u hrvatskoj praizvedbi opere The turn of the screw B. Brittena u ulozi Flore.

Kao solistica često surađuje sa Hrvatskim baroknim ansamblom, te je članica ansambla Responsorium.